Bork

Een innovatieve (kop)sloper

Bork sloopt al sinds 1946. Van eenvoudige sloper is men doorgegroeid naar een innovatieve partner op het gebied van slopen en recyclen. Daarnaast haalt men allerlei schadelijke stoffen uit de omgeving. Precisiewerk dus… én circulair, helemaal van deze tijd. Onze opdracht: maak onze verborgen innovatiedrang en -kracht zichtbaar en maak voelbaar waar het bij Bork om draait.

Naar aanleiding van onze beproefde besteksessies, waarbij we de drijfveren van de organisaties ophaalden en we het merk volledig doorlichtten, hebben we een complete herpositionering gedaan. Zaken als kernwaarden, missie, visie en het ‘waarom’ van Bork zijn opnieuw geformuleerd, met een nieuw verhaal als gevolg.

Het nieuwe verhaal van Bork, samengevat in een nieuwe pay-off

Bork wil als innovatieve kop(s)loper een bijdrage leveren aan een wereld die je met trots door kunt geven aan toekomstige generaties. Het verwezenlijken van deze droom begint volgens ons door simpelweg een beetje beter op elkaar en de omgeving te letten. Daarom sloopt Bork met respect voor omgeving, mens en dier. En daarmee maken zij: ‘ruimte voor vooruitgang’.

Bork logo

Bij dat mooie verhaal hoort ook een sterk gezicht

Daarom hebben we de huisstijl verfijnd en alleen het essentiële overeind gelaten. De steentjes in de vormgeving deden gedateerd aan en verbeeldden het ouderwetse slopen. In dezelfde lijn hebben we het logo gemoderniseerd, het wagenpark een boost gegeven en de beeldtaal (die voorheen bijna uitsluitend bestond uit beelden van het materieel) zoveel mogelijk een menselijk gezicht gegeven.

BORK Moleskin voorbeeldBORK Moleskin voorbeeld
BORK Website voorbeeld

Online óók het verschil maken

De nieuwe richting en vorm komen samen in een nieuwe website (in samenwerking met Rockwise). Waarbij de nadruk niet alleen op slopen en het verantwoord omgaan met schadelijke stoffen en materialen ligt. De gedroomde circulaire toekomst van Bork heeft een net zo grote rol op de site. Elke bezoeker ziet dat Bork aanjager is in het zorgzaam omgaan met onze wereld; óók de sloper van morgen.

bork.nl
Cases