Achtergrond

Bij Sprog draait het om dat wat belangrijk is

En dat is meer dan enkel omzet maken.
We schreeuwen het haast van de daken: laat je hart spreken. Het is niet alleen goed voor jezelf, maar ook voor je business. Want als je scherp hebt waar je voor staat, weet je ook precies waar je wel (of juist niet) heen wilt. Zo vinden wij het bijvoorbeeld belangrijk dat we niet alleen maar werken voor de centen. Tuurlijk, er moet brood op de plank komen en als dat af en toe vers belegd kan worden, is dat prachtig. Maar dat is niet waar wij ‘s ochtends voor uit bed komen. 
Bij Sprog draait het om dat wat belangrijk is

We vinden het namelijk ook belangrijk om bij te dragen aan de wereld om ons heen. Of we dat nu doen vanuit positionering van bijzondere ondernemers, of vanuit het steunen van een belangrijk fonds; het is voor ons allemaal even relevant.

Combineer je die relevantie met sport, dan schiet je hier helemaal raak. Dat onze voormannen Ard en Sytse nogal into sport zijn, is immers wel bekend. Ze kennen elkaar uit de schaatswereld en raken niet uitgepraat over wielrennen of schaatsen. Het was dan ook een logische keuze om supporter van het Foppe Fonds te worden. Het Foppe Fonds zet zich in voor jongeren die door een lichamelijk, verstandelijk of juist financiële beperking niet zomaar kunnen sporten.

Hartstikke leuk natuurlijk, maar ik vond dat het Foppe Fonds een eigen toernooi verdiende.

Supporten doen we niet ‘gewoon’ in de vorm van een donatie. Nee, liever doen we een creatieve bijdrage, in dit geval met een golftoernooi. Ard organiseerde vroeger altijd al het Open Fries, een B2B golftoernooi waar ook Foppe de Haan een graag geziene gast was. Ard: “Foppe stelde voor om het Foppe Fonds als goed doel aan het Open Fries kon te koppelen. Hartstikke leuk natuurlijk, maar ik vond dat het Foppe Fonds gewoon een eigen toernooi verdiende. Een echt event, met BN’ers en echt een mooie opbrengst. Zo ontwikkelden we bij Sprog het concept voor Foppe Open.”

Foppe Open is nog altijd een populair toernooi, waar een team van drie zich voor kan aanmelden, waarna het team compleet wordt gemaakt met een BN’er. Dat kan een voetballer zijn, een schaatser, een acteur of schrijver... Het is bedoeld om te netwerken en plezier te hebben. Ard: “We zijn hartstikke trots dat we op deze manier ieder jaar zo’n € 30.000 inzamelen voor het Foppe Fonds. Daar kunnen een hele hoop jongeren met een beperking weer van sporten.”

Vanwege de coronacrisis liggen de evenementen momenteel natuurlijk even stil, maar wij staan te trappelen om het weer te mogen organiseren zodra het weer kan. Meedoen? Kijk dan op foppefonds.nl.

Blog-overzicht