Achtergrond

Frustratie fiksen met een nieuwe skill

Want Eric leert liever bij, dan dat 'ie zich verveelt.
Stilstand is achteruitgang. Voor onze designer Eric staat dat als een paal boven water. Deze autodidact pur sang kan niet al te lang zonder persoonlijke ontwikkeling. “Dan zou het knap saai worden”, aldus de bakkende vormgever.
Frustratie fiksen met een nieuwe skill

Geen wonder dus dat hij vorig jaar een heel nieuwe skill oppikte door zich te ontwikkelen in Webflow, een tool waarmee je als designer websites kunt bouwen. “Voorheen maakte ik echt alleen het ontwerp, gewoon plat. Daar groei je overigens ook in mee, eerst in Photoshop, dan in XD… Maar steeds als het design naar de bouwer ging, kwamen dingen er toch anders uit te zien. Een afbeelding viel kleiner uit of een tekst werd groter. Als designer denk je juist heel goed na over die keuzes, dus dat het dan anders uitpakt in de productie was best frustrerend. Zowel voor mij, als voor de klant.”

Als designer denk je juist heel goed na over die keuzes, dus dat het dan anders uitpakt in de productie was best frustrerend.

Die frustratie zette Eric om in actie. Collega-designer Marc wees hem op de mogelijkheden van Webflow, en juist in die periode (alsof het zo had moeten zijn) kwam Certified Webflow-master Martijn Runia (links op de foto) op zijn pad. “Martijn is Webflow kenner van het eerste uur, dus hij kon mij mooi op sleeptouw nemen door dit programma. In een paar weken leerde ik mezelf zo, met wat hulp van hem, de ins en outs van Webflow.”


Doordat Eric nu design met bouwen kan combineren, verandert de workflow in Sprog ook weer. En dat vinden we alleen maar gezond. Nieuwe uitdagingen houden iemand scherp. Waar we vroeger nog aan een website werkten vanuit het ontwerp, hebben we nu de werkwijze omgedraaid. Eerst de content, dan het platform. Eric: “Dat zorgt ervoor dat je veel beter weet waar de ruimte moet zitten, en je later geen concessies hoeft te doen in het ontwerp. In de toekomst ga ik me dan ook veel meer richten op puur Webflow en After Effects, terwijl het design bij de creatieve studio ligt. Zo krijgen we echt een goede samenwerking om mooi werk te maken.”


De oplettende kijker weet natuurlijk dat onze Eric vorig jaar nog finalist van Heel Holland Bakt was. Is er dan ook een parallel met de wereld van bloem en boter? “Jazeker. Niet alleen ben ik daar ook autodidact in, maar het is net als Webflow en design een manier om ingrediënten samen te brengen tot een creatief geheel. En ik heb in beide gevallen ook altijd de behoefte om het beter te maken. Als ik voor het eerst een recept volg, ben ik gelijk aan het bedenken hoe het beter kan. Dat heb ik ook bij het ontwerpen van middelen en maken van websites. Aard van het beestje.”


Resultaat van Erics Webflow werk zien? Je kijkt er nu naar! Deze website is volledig van zijn hand. Goeie skills, hè?

Blog-overzicht