Interview

Nieuw bloed in Team Sprog

Ontmoet onze Snar Hunfeld
Gloednieuw in team Sprog: de Amsterdamse Snar Hunfeld. Deze creatieve geest verruilt de Jordaan voor een droomplekje in Dwingeloo, en zijn werk voor merken als Levi’s, Renault, Centraal Beheer en Jeep voor een rol als creative director bij Sprog. 
Nieuw bloed in Team Sprog

Snar: “Ik heb voor grote buro’s gewerkt, maar voelde me soms verloren in de massa. Miste de persoonlijke touch. Daarom had ik ook gelijk een goed gevoel bij Sprog, waar het gaat over je hart laten spreken. Ik denk dat ik hier heel erg op mijn plek ga zijn.” 

Onze nieuwe collega pendelt voorlopig nog even heen en weer tussen Amsterdam en Joure, maar binnenkort verhuist hij naar het Drentse Dwingeloo. Een plek waar hij naar eigen zeggen smoorverliefd op is. “De eerste keer dat ik er kwam werd ik zó gegrepen door de rust en natuur daar. Ongeacht het seizoen.” De droom is om er een boerderij te kopen, met een grote schuur waar hij zijn verf en penselen weer eens op kan pakken.


Het schilderen is iets wat Snar in het verleden niet onverdienstelijk deed. “Ik ben mijn carrière begonnen als kunstenaar, nadat ik afstudeerde aan de Kunstacademie in Den Haag. Daar heb ik mezelf negen jaar goed van kunnen bedruipen, maar ik miste de sociale en creatieve interactie. En dat isolement bleek niet zo goed voor me. Dus ik stopte ermee en keek of ik in de reclamewereld wat kon betekenen. En dat kon ik...”

Ik miste de sociale en creatieve interactie.

Met succes, want grote, internationale namen wisten de weg naar Snar te vinden. Nu gaat hij met onze Sytse optrekken als creative director. En als je hem vraagt naar zijn visie voor die rol, is het moeilijk om niet geraakt te worden door zijn enthousiasme. “Ik kijk er enorm naar uit om met het creatieve team te groeien. Strategisch gaat Sprog supergoed. Nu is het tijd om de creatieve potentie uit het team te halen en de klanten écht te verrassen, ver buiten de gebaande paden. Je snapt dat ik enorm veel zin heb om me daarin vast te bijten.”


Wij ook Snar. Welkom!

Blog-overzicht